ENG
  • Ученість — солодкий плід гіркого коріння.

  • Доклади серця свого до навчання і вуха свої до розумних слів

  • Вчись не для того, щоб знати більше, а для того, щоб знати краще.

  • Важлива не кількість знань, а якість їх.

  • Є тільки одне благо - знання й тільки одне зло - неуцтво.

  • Єдиний шлях, що веде до знання, - це діяльність.

  • Бич людини - це уявлюване знання.

  • Знання - сила.

  • Знання - знаряддя, а не ціль.

  • Запам'ятовувати вміє той, хто вміє бути уважним.

Донбаська державна
машинобудівна академія

Останні новини

ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЯМ УКРАЇНИ
13.jpg

У середу, 7 травня, у Львові попрощалися з військовослужбовцем, випускником Академії Олегом Хоро...

Четвер, 08 травня 2025
Пам'ятаємо, шануємо, перемагаємо!
2.jpg

Під таким гаслом 7 травня пройшов загальноакадемічний захід, присвячений Дню пам'яті та перемоги...

Четвер, 08 травня 2025
8 травня – День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війни
1.jpg

8 травня Україна відзначає День пам’яті та перемоги, вшановуючи загиблих у Другій світовій війні...

Четвер, 08 травня 2025
«Срібло» на Чемпіонаті Європи з пауерліфтингу
1.jpg

Чемпіонат Європи з пауерліфтингу серед усіх вікових категорій проходить у чеському місті Пльзень...

Середа, 07 травня 2025
Офіційні підсумки «Кубку університетів з програмування»: наша Академія – на першому місці за спеціальністю «Інформаційні системи та технології»
2.jpg

Упродовж березня понад тисячі українських здобувачів освіти з 18 областей України брали участь в...

Вівторок, 06 травня 2025

Похімічімо разом

img_main.jpg

Вплив хімії в нашому житті істотно відчувається при відвідуванні супермаркетів, продуктових магазинів, ринків. Дуже складно знайти продукти харчування, що не містять хімічних добавок – поліпшувачів смаку й вигляду, барвників, консервантів, ароматизаторів тощо. До гірчиці додають ароматизатор гірчиці, до ковбаси – ароматизатор свинини.

Контроль за складом харчових продуктів і вмістом у них «шкідливих» і небажаних домішок на стадії виробництва й у готовій продукції мають здійснювати хіміки за фахом. З цього року кафедра хімії і охорони праці ДДМА розпочинає навчання студентів за спеціальністю 102 «Хімія» за унікальною освітньою програмою «Хімія харчових продуктів». Її побудовано на основі класичних університетських програм, і здобувачі освіти отримають загальну класичну університетську підготовку з хімії та будуть професіоналами в галузі хімії харчових продуктів. На теперішній час жоден заклад вищої освіти Донецької області не надає вищої освіти за спеціальністю «Хімія».

img_1.jpg

Випускники цієї спеціальності можуть працювати на підприємствах, в установах та організаціях хімічної, фармацевтичної, нафтогазової, харчової та агропромислової галузей, у криміналістичних лабораторіях, у лабораторіях метрології та стандартизації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Департаменту податкових та митних експертиз Державної фіскальної служби. Уже зараз потенційні роботодавці запрошують наших майбутніх випускників на практику й роботу.

img_2.jpg

Щоб залучити школярів до занять хімією і підвищити рівень їхньої підготовки до ЗНО з хімії, з 21 січня на кафедрі хімії і охорони праці ДДМА розпочав роботу хімічний гурток «Хімічна студія» для школярів 9, 10 і 11-х класів шкіл м. Краматорськ. На заняттях цього гуртка школярі власноруч під керівництвом викладачів виконують хімічні експерименти.

Заняття в «Хімічній студії» проводяться один раз на два тижні по понеділках (18.02, 4.03, 18.03, 1.04, 15.04, 13.05), з 15-ї години в аудиторіях 1405 і 1403 (I корпус, 4-й поверх) за адресою: вул. Академічна, 72.

Бажаючим приєднатися до занять необхідно записатися за телефонами: 41-67-01 (кафедра хімії) або 066-026-10-79 (завідувач кафедри, професор Авдєєнко Анатолій Петрович).