ENG
  • Ученість — солодкий плід гіркого коріння.

  • Доклади серця свого до навчання і вуха свої до розумних слів

  • Вчись не для того, щоб знати більше, а для того, щоб знати краще.

  • Важлива не кількість знань, а якість їх.

  • Є тільки одне благо - знання й тільки одне зло - неуцтво.

  • Єдиний шлях, що веде до знання, - це діяльність.

  • Бич людини - це уявлюване знання.

  • Знання - сила.

  • Знання - знаряддя, а не ціль.

  • Запам'ятовувати вміє той, хто вміє бути уважним.

Донбаська державна
машинобудівна академія

Останні новини

На урочистому засіданні Вченої ради

Урочисте засідання Вченої ради ДДМА відбулось 25 квітня. І, хоча свій уже третій день народження...

Четвер, 25 квітня 2024
30 років у статусі Академії

У 71-й день народження наш виш святкує визначну дату – 30 років у статусі Донбаської державної м...

Четвер, 25 квітня 2024
Студентське самоврядування вітає Академію зі святом!

Студентське самоврядування вітає студентів, викладачів та співробітників ДДМА із Днем Академії –...

Четвер, 25 квітня 2024
ІЗ ДНЕМ АКАДЕМІЇ!

Шановні студенти, аспіранти, викладачі, співробітники та випускники Донбаської державної машиноб...

Четвер, 25 квітня 2024
Студенти-чоловіки проходитимуть базову загальновійськову підготовку

З 2025 року в українських університетах буде впроваджена базова військова підготовка, яка буде о...

Середа, 24 квітня 2024

Останні новини

На урочистому засіданні Вченої ради

Детальніше...

Урочисте засідання Вченої ради ДДМА відбулось 25 квітня. І, хоча свій уже третій день народження ми відзначаємо в умовах широкомасштабної агресії, останні тенденції військової допомоги Україні від різних країн світу, а також успіхі ЗСУ на фронтах та перенесення військових дій на територію ворога – московську федерацію, вселяють надію про незаперечну ПЕРЕМОГУ над рашизмом. А безперервні ракетні атаки на наші міста з боку здихаючого рашистського звіра тільки збільшують нашу лють до агресора.

Детальніше...

30 років у статусі Академії

Детальніше...

У 71-й день народження наш виш святкує визначну дату – 30 років у статусі Донбаської державної машинобудівної академії. Результати сорокарічної праці попередніх поколінь фахівців, науковців, викладачів підготували сприятливий ґрунт для переходу до статусу Академії. Це стало своєрідним визнанням заслуг колективу вишу.

Детальніше...

Студентське самоврядування вітає Академію зі святом!

Детальніше...

Студентське самоврядування вітає студентів, викладачів та співробітників ДДМА із Днем Академії – святом, яке щорічно об’єднує нас шаною до славетного минулого нашої легендарної Альма-матер і спільною справою, спрямованою на розбудову ДДМА та рідної країни.

Детальніше...

ІЗ ДНЕМ АКАДЕМІЇ!

Детальніше...

Шановні студенти, аспіранти, викладачі, співробітники та випускники Донбаської державної машинобудівної академії!

Детальніше...

Студенти-чоловіки проходитимуть базову загальновійськову підготовку

Детальніше...

З 2025 року в українських університетах буде впроваджена базова військова підготовка, яка буде обов'язковою для студентів чоловічої статті.

Детальніше...

Тематична кураторська година

Детальніше...

24 квітня для здобувачів освіти відбудеться кураторська година на тему: «Відзначення і вшанування пам’яті жертв аварії на Чорнобильській АЕС».

Детальніше...

ВШАНОВУЄМО ПАМ’ЯТЬ ВИПУСКНИКІВ АКАДЕМІЇ, ЯКІ ПОЛЯГЛИ ЗА УКРАЇНУ

Детальніше...

Під час виконання бойового завдання загинув випускник ДДМА Олег Кияшко.

Детальніше...

Нові перемоги наших тхеквондистів

Детальніше...

Студенти ДДМА, майстри спорту міжнародного класу з тхеквондо Артем та Андрій Гарбари додали до своїх скарбничок нові медалі.

Детальніше...

Студенти ДДМА вчилися робити перші кроки в кар’єрі

Детальніше...

Здобувачі вищої освіти ДДМА сьогодні, 18 квітня, узяли участь в онлайн-тренінгу Донецького обласного центру зайнятості «На старт! Увага! Кар’єра!».

Детальніше...

В Академії відбулася Міжнародна конференція «Молода наука – роботизація і нанотехнології сучасного машинобудування»

Детальніше...

Щорічна Міжнародна молодіжна науково-технічна конференція «Молода наука – роботизація і нанотехнології сучасного машинобудування» проходила в ДДМА 10–12 квітня. Цього року підтримку в проведенні конференції надали Міністерство освіти і науки України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» (Україна), Національна академія наук вищої освіти України, Донбаська державна машинобудівна академія (Україна), Вінницький національний технічний університет (Україна), Engineering Academy of Serbia (IAS), Belgrade (Serbia), Apeiron University in Banja Luka (Bosnia and Herzegovina), Mechanical Engineering Faculty in Slavonski Brod JJ Strossmayer University of Osijek (Croatia), University of Montenegro Faculty of Mechanical Engineering (Montenegro), Zhejiang Normal University, College of Engineering, Key Laboratory of Urban Rail Transit Intelligent Operation and Maintenance Technology & Equipment of Zhejiang Province, Jinhua, (China), Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя (Україна), Вінницький національний аграрний університет (Україна), кафедра «Інноваційних технологій і управління» ДДМА (Україна), Студентське наукове товариство з технологій машинобудування ДДМА (Україна), Мала академія наук з науково-промислового профілю ДДМА (Україна).

Детальніше...

17 квітня – День вільних людей у Краматорську

Детальніше...

Десять років тому Краматорськ рішуче виступив проти російської окупації. 17 квітня 2014 року, уже коли в місті були присутні російські терористи, тисячі краматорців вийшли на один з найбільших мітингів, а щороку після того в цей день від літака стартує Хода Вільних Людей.

Детальніше...

Перемога на чемпіонаті України з самбо

Детальніше...

Змагання Чемпіонату України з самбо серед студентів відбулися 10–12 квітня 2024 року у м. Дніпро. Студент нашої Академії, майстер спорту України Кирило Іванов (гр. ФКС-22-1т) у ваговій категорії 64 кг виборов 1-е місце.

Детальніше...

Підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 2023/2024 н. р.

Детальніше...

У березні 2024 року в Академії відбувся Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт в один тур (Наказ ректора № 53 від 11 грудня 2023 року). Конкурс проходив у рамках проведення Днів науки (Наказ ректора № 9 від 28 лютого 2024 року) і на виконання листа Інституту модернізації змісту освіти від 06.11.2023 р. № 21/08-1948 «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади та Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2023/2024 навчальному році».

Детальніше...

Десять років російсько-українській війні в Краматорську

Детальніше...

Цього дня 10 років тому почалася відкрита окупація Краматорська. Ще до того, у лютому, а надто в березні, у місті було помітно багато немісцевих, а вже в березні відбувалися організовані ними та місцевими зрадниками мітинги.

Детальніше...

Перше і друге місця посіли наші студенти в обласному чемпіонаті

Детальніше...

ІІ обласний етап чемпіонату Донецької області зі згинання та розгинання рук в упорі лежачи серед студентів і студенток закладів вищої освіти відбувся 29 березня. У змаганнях взяли участь три заклади вищої освіти: ДДМА, ДДПУ і ПДТУ. Учасники продемонстрували високий рівень фізичної та технічної підготовки.

Детальніше...